Condimentul pentru prevenirea și tratarea cancerului

Condimentele au fost utilizate pe scară largă în gastronomie, de mii de ani, datorită aromei, gustului și culorii lor. Câteva condimente au fost utilizate ca plante medicinale în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli, deoarece conțin mulți compuși bioactivi și au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. De exemplu, unii antioxidanți din mirodenii, cum ar fi curcumina (turmericul), eugenolul (cuișoare) și capsaicina (ardeiul roșu), s-a demonstrat experimental că pot controla stresul oxidativ celular datorită proprietăților lor antioxidante și capacității lor de a bloca producerea de oxigen reactiv care interferează cu căile de transducție a semnalului.

Read more...

Adrian Streinu-Cercel: Ce vedem noi astăzi este rezultatul unui malpraxis cu natura. Carantina, ineficientă la milioane de oameni

O să mai treacă multă apă pe Dâmbovița și o să se mai dezghețe mulți ghețari până când omenirea o să învețe cum să se comporte cu natura, pentru că rezultatul pe care îl vedem astăzi este un rezultat de tip malpraxis cu natura, a declarat la Digi24 prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, vorbind despre noul virus care a apărut în China și provocările pe care le pune.

 

Sunt 2-3 miliarde de microorganisme pe Terra

„N-o să reușim să-l oprim noi cu mâinile sau prin vreo metodă, pentru că face parte din Pământ, din Terra. Pe această planetă există între 2 și 3 miliarde de microorganisme și dintre acestea, noi cunoaștem sub 0,5 la sută. Vă dați seama cât de greu este să identifici un asemenea microorganism. Acum, noi mergem țintit spre această familie de coronavirusuri, pentru că am avut experiența cu SARS și MERS și ne gândim că foarte probabil natura replică același mecanism. Dar toate aceste probleme complicate și interesante se întâmplă în zone unde nu se respectă deloc regulile de igienă și unde obiceiurile culinare sunt dintre cele mai variate”, a explicat Adrian Streinu-Cercel. 

„Sursa - Digi 24”

Read more...

Bamele, ideale în curele de slăbire

Seamănă la formă cu fasolea păstăi, la gust cu vânăta sau sparanghelul şi au efecte benefice pentru întregul organism. Bamele au foarte puţine calorii, multă apă, vitamine şi mucilagii care stimulează tranzitul intestinal. Ajută la curăţarea ficatului de toxine şi elimină surplusul de kilograme.

  • Sunt bogate în vitaminele A, C, B1, B2, B9 şi în minerale precum calciu, magneziu, potasiu şi zinc. 
Read more...

Legătura dintre aluminiu şi Alzheimer.

Un studiu recent oferă dovezi care leagă expunerea la aluminiu de cazurile de Alzheimer ereditare.

Un studiu recent oferă o perspectivă nouă asupra cazurilor de Alzheimer familiar, maladie care se transmite genetic de la părinţi la copii, şi o concentraţie ridicată de aluminiu în ţesuturile cerebrale ale persoanelor care au decedat de această afecţiune, notează Science Daily.

„Acesta este al doilea studiu care confirmă formarea acumulărilor în interiorul creierului semnificativ ridicate în cazul Alzheimerului familial; dar este primul care demonstrează o asociere fără echivoc între localizarea aluminiului şi proteinei beta amiloid în manifestarea bolii. Acest studiu arată că aluminiul şi beta amiloidele au o legătură strânsă în ceea ce priveşte patologiile ţesutului cerebral”, explică Christopher Exley, cercetător al Universităţii Keele, Regatul Unit.

Asocierea dintre aluminiu şi beta amiloide, proteinele care se depun în ţesuturile cerebrale şi duc la degradarea funcţiilor neuronale, a fost teoretizată de mai bine de 40 de ani, iar diferite studii desfăşurate în Regatul Unit au identificat urme semnificative de aluminiu în ţesuturile persoanelor diagnosticate cu Alzheimer familial. 

Read more...

Cauzele infundarii vaselor de sange

Homocisteina este o substanta de 9-11 ori mai periculoasa decat colesterolul, care nu exista in nici un produs de origine animala sau vegetala, dar se produce in corpul nostru din cauza deficitului de vitamine B6,B9,B12 ( lipsa de cereale integrale si consumul de paine alba ). Alti factori cresc cantitatea de homocisteina din sange sunt: cafeaua,fumatul,alcoolismul cronic,obezitatea,anticonceptionalele orale,stimularea hormonala steroidiana pentru cresterea musculara, sedentarism.

Efectele homocisteinei:

  • pro-coagulare-determina formarea de cheaguri in inima si in arterelor cu risc de infundare;
  • creste nivelul radicalilor liberi – deci factor pro-oxidant( imbatranire);
  • impiedica actiunea vitamineiC care are rolul de a repara daunele produse asupra vaselor de sange si intarzie astfel refacerea acestora dupa o agresiune;
Read more...

Sfaturi pentru prevenirea gripei date de Prof. univ. dr. Adrian Streinu - Cercel

Prof. univ. dr. Adrian Streinu - Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, recomandă populaţiei respectarea a cinci măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă şi răspândirea sa.

În plin sezon gripal, deja s-au înregistrat 3 decese confirmate şi 243 de cazuri de gripă. Momentan, gripa a evoluat cu intensitate scăzută, numărul cazurilor de gripă clinică este cu 40% mai mic comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul total de cazuri este de 1.389 la nivel naţional, până joi, data raportării de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Medicul Streinu Cercel oferă 5 sfaturi pentru prevenirea gripei Vaccinarea antigripală

Read more...

Kinetoza - Raul de miscare

Ce este kinetoza?

De fapt, kinetoza apare atunci cand perceptia sistemului vestibular din urechea interioara nu coincide cu imaginile vazute cu ochii. In acest caz, apare o alarma de eroare in creier, care declanseaza greata.

Pana la varsta de 6 luni, sugarii sunt protejati de acest fenomen, pentru ca sistemul vestibular nu este inca dezvoltat.

Din acelasi motiv, kinetoza cedeaza cu inaintarea in varsta: la persoane peste 50 de ani, sistemul vestibular devine tot mai insensibil. Conform unor cercetari recente, persoanele cu un nivel de histamina in sange mai ridicat sunt afectate de kinetoza. Histamina este o substanta semnalizatoare, care are diverse misiuni in corpul nostru- printre altele regleaza activitatea stomacului. Frica si stresul ridica nivelul histaminei, iar tendinta de kinetoza este accentuata.

Read more...

Medicina alternativă și efectul placebo

 În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm diferite tratamente pentru a ne îmbunătăți sănătatea sau pentru a depăși o problemă specifică. Mai mult decât o dată, am auzit despre avantajele unor tehnici care nu se bucură de recunoaștere științifică și, în ciuda tuturor lucrurilor, mulți oameni par să beneficieze de pe urma acestora.

 Terapiile și remediile pe care acest aspect le oferă depind mai mult de credința pe care pacientul o are decât de proprietățile vindecătoare. Cei care caută remedii naturale pentru bolile lor vor fi bucuroși să știe că există unul care funcționează foarte bine. Este rezumat în două cuvinte: "Am încredere". Acesta este efectul placebo, așa cum se numesc pastilele sau tratamentele care fac o persoană să se simtă mai bine doar pentru că acea persoană crede că se va face bine.

 

Read more...

Ce este carcinofobia?

Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a decesului la adulți reprezintă probleme legate de inimă, teama de a dezvolta orice tip de cancer este mult mai răspândită în întreaga populație.
Unul dintre motivele principale ale fobiei de boala canceroasă este în mod inevitabil asociat cu o imagine a suferinței și a durerii. Acest fapt a dus la dezvoltarea unui soi de fobie specifică cunoscută sub numele de: carcinofobie.

 În cazul specific al carcinofobiei, aceasta face parte din tulburările de anxietate și implică o teamă excesivă, irațională și necontrolabilă de a dezvolta sau de a suferi de un tip de cancer.

Read more...

10 sfaturi eficiente pentru a deveni matinal

1. Urmați o rutină de seară

 Știm că s-ar putea să pară ceva contradictoriu o rutină pentru orele de odihnă, însă cercetătorii afirmă că trupurile noastre iubesc rutina. Rutina face ca organismul nostru să-și încetinească ritmul de funcționare, ceea ce ne poate ajuta să adormim mai repede. Odată ce ați stabilit un ritual de seară, corpul va începe să se pregătească pentru culcare. Dacă vreți să învățați cum să deveniți o persoană matinală, rutina de seară este una dintre cheile cele mai importante. Pentru aceasta este bine să faceți următoarele lucruri:

 1. Începeți prin a opri orice aparat electronic cu aproximativ 90 de minute înainte de a vă dori să mergeți la culcare. Opriți televizorul și închideți telefonul.

Read more...

Proteinele

Proteinele sunt alcătuite din lanţuri de aminoacizi. Aminoacizii sunt uniţi într-o secvenţă particulară pentru a forma polipeptide şi polipeptide specifice se unesc pentru a forma proteine. Polipeptidele variează ȋn lungime de la polipeptide cu lanţ scurt, numite oliogopeptide, formate din 3 până la 15 aminoacizi, la polipeptide, cu lanţ mediu, formate din 21 până la 30 aminoacizi. Fiecare proteină poate conţine între 50 şi 1000 aminoacizi.

Read more...

Lipidele

Lipidele se clasifică în: triacilgliceroli (care formează aproximativ 90-95% din lipidele din dietă, alcătuite din trei acizi graşi şi o moleculă de glicerol), mono şi diacilgliceroli, fosfolipide (componente structurale importante ale membranelor celulare), sfingolipide, glicolipide, steroli (ţesuturile animale conţin colesterol, în timp ce plantele conţin fitosteroli).
Lipidele au importante funcţii: sunt o importantă sursă de energie, 1 gram de lipide furnizând 9,3 kcal, conţin acizi graşi esenţiali, favorizează absorbţia vitaminelor solubile în grăsimi şi au de asemenea, un important rol structural, intrând in alcătuirea membranelor. Majoritatea grăsimilor sunt stocate sub formă de trigliceride, cea mai importantă rezervă de energie a organismului.

Read more...

Frunzele de dafin

Frunze de dafin! Multe doamne adaugă frunze de dafin în alimente, în special la carnea roșie și carnea de pasăre. Știi de ce se adaugă frunze de dafin la mâncare? De regulă, o femeie răspunde: ca să aromatizeze mâncarea. Dacă fierbeți frunzele de dafin într-un pahar cu apă și gustați, nu veți simți nici o aromă. Așadar, de ce pui frunze de dafin în carne?
Read more...

Alimente contra inflamatiei din artrita reumatoida

4 alimente contra inflamatiei din artrita reumatoida

Persoanele cu artrita reumatoida sufera adesea de inflamatie si durere ce apar mereu odata cu aceasta boala. Desi nu exista o dieta speciala care sa vindece artrita reumatoida, exista anumite alimente care reduc inflamatia.

Si, datorita faptului ca aceste alimente sunt sanatoase (fructe, legume, cereale integrale, ulei de masline, peste), acestea va pot aduce buna-dispozitie.
Dieta mediteraneana
Persoanele cu artrita reumatoida au un sistem imunitar ce ataca articulatiile. Acest fenomen cauzeaza aparitia inflamatiei cronice, rigididatii si a durerii. Dieta mediteraneana, ce include ulei de masline, peste, legume verzi si alte legume, poate ameliora inflamatia. Acest lucru este benefic pentru intreg corpul.
Intr-un studiu efectuat pe femeile cu artrita reumatoida, cele care au urmat o dieta bazata pe stilul mediteranean timp de doua luni au avut o durere si regiditate de intensitate mai mica. In plus, s-a observat si o imbunatatire a sanatatii generale, comparativ cu persoanele care nu au urmat o dieta de acest tip.
Pestele
Unele grasimi, in special acizii grasi omega-3, amelioreaza inflamatia. In plus, acestea scad colesterolul „rau” (LDL) si trigliceridele,

Read more...
Page 2 of 5