Drenarea Limfei cu ulei de ricin

Cercetatorii au descoperit ca sistemul limfatic este responsabil cu repararea tesuturilor corporale si reducerea proceselor inflamatorii la nivelul tuturor organelor interne. Drenajul zilnic al ganglionilor limfatici este foarte benefic, dar trebuie realizat corect!

De ce este important sa ne ingrijim de sanatatea sistemului limfatic

Sistemul limfatic are un rol esential in curatarea fluidelor interstitiale, ajutand astfel organismul sa se mentina sanatos si in forma optima. Dezechilibrele limfatice pot genera afectiuni si boli precum scleroza multipla, obezitate, sindromul oboselii cronice, fibromialgie, probleme digestive si balonare cronica.

Cum iti poti drena sistemul limfatic folosind ulei de ricin

Medicii naturopati sustin ca folosirea topica a uleiului de ricin poate face adevarate minuni cu privire la sanatatea sistemului limfatic.

Iata ce ai de facut:

– Aplica uleiul pe diferite portiuni de piele.
– Pentru stimularea sistemului limfatic, aplica comprese cu ulei de ricin pe abdomenul inferior.
– Fa rost de un tifon sau de o panza de bumbac impaturita in mai multe straturi, apoi imbiba compresa in ulei de ricin si aplic-o pe piele.
– Mentine compresa cu ulei de ricin in contact cu pielea de seara pana a doua zi dimineata.

Compresele cu ulei de ricin imbunatatesc circulatia lichidului limfatic, reduc inflamatia si sprijina functia digestiva.

Plante care sustin drenarea glandelor limfatice

Plantele medicinale pot ajuta si ele la curatarea ganglionilor limfatici si intaresc functia limfatica si imunitatea.

Echinacea, in special, trateaza eficient infectiie fungice, virale si bacteriene, dar si inflamatia. Echinacea intareste anumite celule continute mai ales de ganglionii limfatici, celulele macrofage, care au rolul de a elimina toxinele acumulate in nodurile limfatice.

Sedintele la sauna sunt deosebit de benefice

Saunele frecvente sunt un mod grozav de curatare a sistemului limfatic. Transpiratia este un mijloc natural de excretie a toxinelor acumulate in organism, printre care si metale periculoase precum cuprul, plumbul si mercurul.