Cum sa accelerezi procesul de slabire vara?

Rate this item
(0 votes)

Odată cu sosirea verii tot mai multe persoane decid să urmeze o dietă pentru a pierde un surplus de kilograme. Atunci când se urmează o dietă este important să se ia în considerare câteva reguli de alimentație pentru a oferi corpului nutrienții necesari, ajutându-l în același timp să elimine depozitele de grăsime, obținându-se astfel o scădere în greutate, însă fără a stresa inutil organismul.

 Vă prezentăm în acest articol 10 chei nutriționale esențiale care ajută la eliminarea kilogramelor nedorite pe timpul verii. Iată care sunt acestea:

 1. Consumați cât mai multe legume crude de sezon. Legumele proaspete de sezon ar trebui să constituie baza unei diete de slăbit pe perioada verii, deoarece se găsesc ușor și într-o mare varietate și oferă organismului apă, fibre, hidrați de carbon, vitamine, minerale și antioxidanți. Legumele pot fi consumate în diverse moduri, sub formă de salate, supe reci, legume la cuptor, la grătar sau preparate la aburi.

 2. Eliminați produsele preparate cu făină. Pentru a obține cu adevărat rezultate dacă urmați o dietă sănătoasă pentru a slăbi câteva kilograme, este fundamental să eliminați produsele preparate cu făină albă și produsele de patiserie. Optați în schimb pentru cerealele integrale care conțin nutrienți esențiali și sunt hrănitoare.

 

 3. Creșteți consumul fructelor proaspete. Este ideal ca pe timpul verii să consumați cel puțin trei porții de fructe zilnic; pe lângă faptul că acestea au proprietăți nutriționale excelente, unele fructe de sezon precum pepenele roșu sau pepenele galben conțin multă apă care hidratează intens organismul și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Profitați de sezonul estival pentru a consuma cât mai multe fructe bogate în apă și în vitamine.

 4. Reduceți considerabil folosirea uleiurilor, sosurilor și condimentelor industriale, precum și a produselor gătite excesiv sau prăjite. Pe lângă faptul că acestea îngreunează digestia, cele mai multe dintre ele conțin aditivi chimici nocivi pentru organism.

 5. Consumați pește de 2-3 ori pe săptămână. Desigur, peștele este un aliment cheie pentru toate persoanele care doresc să piardă câteva kilograme pe timpul verii. Cel mai indicat este să optați pentru ton, sardine sau somon deoarece sunt foarte bogați în acizi grași Omega 3, precum și în proteine, fosfor și iod.

 6. Eliminați consumul produselor procesate de genul fast-food sau junk-food deoarece acestea conțin multe grăsimi saturate, nitriți și alte substanțe chimice precum potențiatori de gust. Acest gen de alimente nu sunt hrănitoare pentru corp, dimpotrivă, îl încarcă în mod inutil cu grăsimi și aditivi alimentari.

 7. Consumați cât mai des alge marine. Se recomandă în special algele agar-agar deoarece contribuie la pierderea în greutate, generează senzația de sațietate și purifică intestinele.

 8. Consumați băuturi amare. Băuturile precum cafeaua de cicoare sau cea de orz au efecte ușor laxative și contribuie la purificarea organismului.

 9. Reduceți cantitatea de sare și de alimente sărate. Acest tip de alimente crește senzația de sete determinând consumul mai multor lichide, ceea ce poate provoca pe timpul verii retenția de lichide și senzația de greutate la nivelul gambelor. Folosiți cât mai puțină sare și optați în schimb pentru condimente aromate precum busuiocul, menta, oregano, cimbrul, chimenul, salvia, etc.

 10. Consumați băuturi calde. Chiar dacă această afirmație poată părea o contradicție, consumul băuturilor calde (dar nu fierbinți) ajută la combaterea căldurii. Dimpotrivă, băuturile reci contractă depozitele de grăsime din organism și determină ca eliminarea acestora să fie mai dificilă. Vara este o perioadă foarte bună pentru a consuma cât mai mult ceai verde, roșu sau alb, care ajută la slăbit și în plus, au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

BONUS!

 Multe persoane consideră că pentru a slăbi trebuie să mănânce foarte puțin, însă acest lucru este departe de realitate. Nutriționiștii afirmă că este ideal să avem cinci mese mai mici pe zi, iar ca gustări sănătoase să optăm pentru un fruct sau câteva oleaginoase pentru a menține echilibrate nivelele de glucoză din sânge.

 O idee foarte bună pentru a pierde câteva kilograme pe timpul verii este consumul unui grapefruit dimineața pe stomacul gol. Un studiu publicat recent a demonstrat că naringenina pe care o conține acest fruct este un bun aliat pentru a preveni obezitatea.

 Cu toate că pe timpul verii consumul băuturilor răcoritoare din comerț poate să fie foarte tentant, este mai bine să le evitați dacă doriți să slăbiți deoarece acestea conțin așa-numitele “calorii goale”. De exemplu, fiecare sticlă de 330 ml de băuturi carbogazoase conține șapte linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 140 calorii fără niciun tip de aport nutrițional. Hidratarea pe timpul verii este fundamentală. Se recomandă să se consume cel puțin doi litri și jumătate de apă zilnic. Astfel, se va evita deshidratarea, iar în plus, se vor elimina toxinele și lichidele reținute în corp.