Clismele cu cafea si cancerul

Rate this item
(0 votes)

Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplificat despre importanța colonului și a stării de sănătate a sistemului digestiv.

 De-a lungul istoriei, clismele au fost folosite în diferite culturi ca o strategie fiabilă pentru a curăța colonul de agenții patogeni și de resturile dăunătoare. Folosirea clismelor cu cafea începe cu triburile americane care foloseau boabe de cafea organice ca remedii purificatoare ale ficatului. În prezent se cunosc mai multe beneficii de sănătate ale clismelor periodice cu cafea.

 De-a lungul secolelor, numeroase culturi, cum ar fi egiptenii, grecii, romanii, hindușii, chinezii și sumerienii, au folosit clisme pentru a-și curăța colonul, pentru o sănătate îmbunătățită. Chiar și manuscrisele de la Marea Moartă, care poate au fost scrise în timp ce Isus a umblat pe acest pământ, conturează semnificația clismelor zilnice pentru bunăstarea generală a organismului.

 Clismele au fost considerate unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru sănătatea întregului corp în Statele Unite până în secolul al XX-lea. În anul 1971, Dr. Kellogg a raportat în Revista Americană de Medicină că mai mult de 40.000 de cazuri de persoane cu afecțiuni gastro-intestinale s-au îmbunătățit în mod remarcabil cu ajutorul unei diete sănătoase, a clismelor și a exercițiilor fizice.

Secolul 21 și sănătatea digestivă

 În lumea modernă, adeseori ficatul și colonul sunt încărcate în mod persistent cu toxine. Apa noastră conține substanțe adăugate cum ar fi clorul și fluorura care dăunează sănătății.

 Substanțele chimice ne înconjoară în alimentele pe care le consumăm și în aerul toxic pe care îl respirăm atât în casele noastre, cât și în mediul exterior. Alimentele procesate sunt unul dintre cele mai dificile obstacole pentru sănătatea noastră digestivă, deoarece acest gen de alimente nu se mișcă ușor de-a lungul tractului digestiv și aderă la intestine.

 O placă mucoidă înconjoară particulele stagnante și creează un strat foarte toxic în colon. Nu numai că este greu de îndepărtat, dar aceste pliuri creează un habitat optim pentru paraziți și inhibă mișcarea materiilor fecale atunci când ies din intestin. Pe măsură ce alimentele rămân imobilizate în intestin, acestea încep să putrezească și să elibereze toxinele în sânge, care se îndreaptă spre ficat.

  Deși ficatul poate purifica sângele, o supra-încărcătură de toxine care trebuie înlăturată de către ficat va provoca în cele din urmă o acumulare de toxine. Împovărarea ficatului cu mai multe toxine decât poate acest organ să elimine va provoca în cele din urmă apariția diverselor boli.

Beneficiile clismelor și a terapiei colonului

 Terapia colonului și clismele pot îmbunătăți motilitatea intestinului și frecvența mișcărilor intestinale. Ambele ajută la înlăturarea încapsulării toxice a plăcii mucoide de pe pereții colonului și stimulează în continuare îndepărtarea paraziților din intestin.

 Clismele cu cafea sunt, de asemenea, folosite pentru îmbunătățirea nivelurilor de energie (atât fizică, cât și mentală), pentru a preveni balonarea, pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a reduce toxicitatea întregului corp, stimulând curățarea ficatului și repararea țesuturilor.

 Un avantaj suplimentar al clismelor cu cafea este faptul că acestea stimulează producția de glutation din ficat. Un puternic sistem de apărare antioxidant, glutationul protejează deteriorarea celulară a ADN-ului și stimulează eliminarea deșeurilor toxice din celule.

Glutationul și sistemul digestiv

 Studiile medicale realizate până în prezent au arătat că boabele verzi de cafea stimulează producția de glutation cu până la 600% în ficat și până la 700% în intestinul subțire. Clismele cu cafea sunt cel mai eficient mod de a obține aceste efecte puternice, deoarece enzimele tractului digestiv nu interacționează cu substanțele nutritive înainte de a ajunge la ficat.

 Persoanele diagnosticate cu cancer, calculi biliari, complicații digestive, niveluri scăzute de energie, tulburări autoimune și afecțiuni hepatice pot beneficia de clismele cu cafea. Folosite în majoritatea centrelor de recuperare a sănătății din întreaga lume, clismele cu cafea pot curăța și purifica tractul digestiv într-o perioadă scurtă de timp.

Terapia Gerson și clismele cu cafea

 Tratamentul Gerson pentru cancer implică un protocol strict al dietei, al suplimentelor alimentare și al clismelor cu cafea. Această terapie este concepută pentru a elimina toxinele din organism, îmbunătățind simultan răspunsul imun pentru combaterea infecțiilor. Dezvoltată de către Dr. Max Gerson în anii 1930, s-a dovedit că terapia Gerson atinge o rată de vindecare de 50% și este astăzi unul dintre cele mai bune tratamente alternative pentru cancer.

 Acest lucru este într-adevăr destul de remarcabil, având în vedere că cei mai mulți dintre bolnavii săi de cancer au fost mult avansați în această boală. Scopul doctorului Gerson a fost acela de a detoxifia organismul, de a furniza minerale esențiale precum potasiu și de a suplimenta enzime oxidante pentru uzul organismului.

 Dr. Gerson a folosit terapii ca sucul obținut din legumele cu frunze verzi pentru a crea un mediu în care carcinogeneza să nu mai poată funcționa, încetinind astfel progresia cancerului. Dr. Gerson considera pe bună dreptate că dietele noastre moderne mențin un dezechilibru al mineralelor din organism, cum ar fi o abundență de sodiu, dar un deficit de potasiu.

 El a afirmat că "agricultura modernă a scăzut potasiul și iodul din nutriția noastră, care sunt tocmai mineralele necesare pentru prevenirea cancerului". Terapia Gerson implică un plan fixat pe alimentele ecologice și evitarea alimentelor procesate conținute în ambalaje toxice.

 Împreună cu un stil de viață îmbunătățit dietetic, clismele cu cafea au fost folosite de dr. Gerson pentru a lărgi conductele biliare și pentru a îmbunătăți astfel procesele de excreție. Persoanele diagnosticate cu cancer și care urmează terapia Gerson primesc clisme continuu pe tot parcursul zilei și noaptea - la fiecare 4 ore. Terapii similare regimului Gerson au arătat o îmbunătățire a calității vieții la persoanele care mențin planul de tratament.

Cum se realizează clismele cu cafea?

 Persoanele care suferă de o boală cronică pot realiza zilnic până la patru clisme cu cafea. În caz contrar, persoanele sănătoase pot beneficia săptămânal de clisme pentru a detoxifia colonul, pentru a elimina resturile alimentare, toxinele și alte substanțe care au devenit stagnante pe parcursul săptămânii. Evitați eventualele substanțe contaminante alegând cafeaua măcinată organică pe care o fierbeți în apă purificată timp de 15 minute. (Se adaugă 3 până la 4 cești de apă fiartă peste 3 linguri de cafea organică măcinată și se fierbe într-o cratiță timp de 15 minute).

 Lăsați cafeaua să se răcească. Strecurați amestecul pentru a îndepărta orice pulbere de cafea (adică printr-o sită fină). Turnați infuzia de cafea într-un recipient de clismă. În baie, fiind așezați la sol pe partea dreaptă, în poziție fetală, cu genunchii îndoiți spre interior și spre stomac. Introduceți duza la aproximativ 2 cm în rect și permiteți ca infuzia de cafea să înceapă să curgă. Odată ce vă obișnuiți cu clismele cu cafea, vă puteți mișca odată ce tot lichidul este golit din recipient.

 Aceasta va ajuta la o detoxifiere mai bună prin mutarea cafelei în intestine. A menține în intestine clisma cu cafea timp de aproximativ 12-15 minute este un timp optim. Pentru persoanele alergice la cafea, alternativele includ oțetul de mere care este nediluat și brut, sau sucul verde. Alegeți ceea ce puteți tolera. Puteți să încercați de asemenea, clismele cu ceaiuri organice, cum ar fi amestecuri asortate de ierburi organice cum ar fi ceaiul verde.

Potențialele efecte secundare ale clismelor cu cafea

 Clismele cu cafea, oricât de benefice ar fi, pot avea în unele cazuri și efecte secundare. Reacțiile adverse ale clismelor cu cafea pot include crampe intestinale, pierderea apetitului, febră, dezechilibru electrolitic și diaree. Aceste consecințe pot duce în continuare la deshidratare, constipație și infecție. Cel mai bine este să cereți aprobarea medicului dumneavoastră înainte de a începe o schemă zilnică de tratament cu clisme cu cafea.